ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul actor chinez Jackie Chan va veni luna viitoare pentru prima dată în România si va fi numit de Casa Româno-Chineză ambasador cultural al relaţiilor româno-chineze, relatează Știrile Yahoo.

Jackie Chan va sosi în România pe 11 septembrie şi va deschide Zilele Filmului Chinezesc, eveniment organizat de asociaţia Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii

„Preocuparea organizaţiei noastre este de a prezenta oferta culturală a ţării noastre la nivel social şi instituţional în China, prin intermediul marilor personalităţi din toate domeniile vieţii social-economice din China, dar şi din România”, a declarat Ecaterina Vanea, directorul Casei Româno-Chineze.

Zilele Filmului Chinezesc au loc în perioada 11 - 22 septembrieîn 3 orașe: Bucureşti, Craiova şi Arad și sunt organizate în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din ţara noastră şi cu Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China.

Jackie Chan este, în prezent, ambasador al bunăvoinţei din partea UNICEF şi a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe acţiuni caritabile. Oficialii români sunt convinși că numirea sa va facilita promovarea produselor culturale româneşti în China