ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ecourile evenimentelor de la Pungești nu se sting, ba dimpotrivă, ies la iveală tot mai multe detalii despre ce s-a întâmplat în noaptea de 1 spre 2 decembrie.

Citiți editorialul lui Iulian Capsali: Mad Max - România fără apă

Astfel, mai multe mărturii acuză jandarmii ce au acționat la Pungești de furt. Virgil Constantin Vinersariu și Constantin Pâslaru spun că jandarmii au luat din tabăra de rezistență mâncarea pe care protestatarii o primiseră sub formă de ajutoare de la oameni din țară și din străinătate.
Am aflat de la activistii nostri si sã stiti cã am trimis acest mesaj si în strãinãtate la irlandezi si la suedezi, care ne-au spus cã ne vor sprijini. Le-am spus cã toate ajutoarele trimise de ei si pe care eu le-am transportat cu propria mea masinã în tabãra de revolutionari de la Pungesti, au fost luate, nu confiscate, furate, plus mâncarea care a rãmas în tabãrã, conserve si, mai stiu eu, ce au avut oamenii acolo. Acest lucru s-a întâmplat în momentul când i-au luat pe sus si i-au scos din tabãrã. Erau circa 60 şi ceva de saci cu ajutoare, singurul lucru care a scãpat fiind camera de filmat, cu care filmau activistii când îi ridicau. Restul de ajutoare au dispãrut, asa s-a auzit la noi de la cei din tabãra de la Pungesti. În momentul când s-au întors în tabãrã, nu au mai gãsit nimic. O sã stau de vorbã cu cei din tabãrã sã ne spunã precis cam câte lucruri le-au luat jandarmii si, paralel cu actiunea de judecatã a acestor trupe de cotropitori, vreau sã le facem dosar penal pentru jaf, furt calificat - Col.(r) Virgil Constantin Vinersariu

Citiți editorialul lui Răzvan Papasima: Decembrie negru la Pungești. Ultimii țărani, puterea și gemul din cămară

Constantin Pâslaru, unul din liderii rezistenței de la Pungești a confirmat, pentru Vremea Nouă, faptul cã din tabãrã au dispãrut ajutoarele primite din Suedia.
Da, asa este, ne-au luat ajutoarele toate si mai mult, au luat si conservele primite de noi de la oamenii de bine care ne-au ajutat cu mâncare. În bãtaie de joc ne-au scris pe peretele de la cortul unde erau cutiile cu conservele (cu pate, de peste, de carne) <<Ce bune au fost fraierilor!>>. Avem si noi de gând sã le facem plângere penalã pentru cã doar jandarmii au rãmas în tabãrã, ei ne-au evacuat pe toti cu dubele. Trebuie sã se scoatã la ivealã cum si-au bãtut joc de noi, nu numai cã ne-au agresat pe terenul propritate privatã a unui sãtean, nu numai cã au intrat fãrã drept pe propritatea omului, ci pentru mult mai multe. De acum începe rãzboiul în instantã”, a spus Constantin Pâslaru