ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marţi, vicepreşedintele american Joe Biden a declarat, la Kiev, că alegerile prezidențiale din 25 mai vor reprezenta cel mai important scrutin din istoria Ucrainei, conform Agerpres.

"Ucraina s-a confruntat cu amenințări umilitoare și probleme descurajatoare, însă SUA sunt pregătite să ajute liderii ucraineni să preia oportunitatea realizării unei Ucraine unite', a spus vicepreședintele american adresându-se parlamentarilor ucraineni. El a adăugat că 'SUA vor ajuta economia ucraineană, dar liderii ucraineni trebuie să lupte împotriva cancerului autohton al corupției".

"Nu există niciun motiv pentru care Ucraina să nu își poată obține securitatea energetică, dar acest lucru va dura", a declarat oficialul american, care a cerut totodată deputaților ucraineni să își imagineze ce puternică ar fi fost Ucraina dacă nu ar fi depins de gazul rusesc.

Luni, şeful diplomației ruse Serghei Lavrov a cerut, într-o convorbire telefonică cu secretarul de stat american John Kerry, ca SUA "să acționeze asupra Kievului astfel încât capetele înfierbântate să nu provoace un conflict sângeros și să-i încurajeze pe liderii ucraineni să-și îndeplinească strict obligațiile", potrivit unui comunicat al MAE rus.