ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA au ameninţat miercuri Rusia cu noi sancţiuni, afimând că preţul pe care-l are de plătit "va continua să crească" dacă Moscova continuă să-i susţină pe separatiştii din estul Ucrainei.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
"Cât  timp Rusia nu va înceta să-şi încalce în mod flagrant obligaţiile (...), preţul pe care-l are de plătit va continua să crească", i-a spus vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko într-o conversaţie telefonică, potrivit Casei Albe.

Casa Albă i-a condamnat, de asemenea, pe "separatiştii susţinuţi de Rusia", dar şi "pierderile civile grele provocate de ofensiva susţinută de Rusia în estul Ucrainei", transmite Mediafax.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei APCE a prelungit miercuri seara până în aprilie sancţiunile impuse parlamentarilor ruşi - suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputaţi - decisă anul trecut după anexarea Crimeei de către Moscova, dar fără să impună noi sancţiuni economice Rusiei.

Rusia a dezminţit întotdeauna că susţine rebeliunea separatistă din Ucraina şi a denunţat măsuri care i-au fost impuse de către occidentali cu scopul de a slăbi poziţia liderului rus Vladimir Putin.

Un atac comis de către separatişti proruşi în weekend asupra oraşului ucrainean Mariupol din estul ţării - care le poate servi ca picior de pod între Rusia şi Crimeea anexată - s-a soldat cu 30 de morţi, în principali civili.