ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii Curţii Constituționale au găsit nu mai puţin de 26 de articole neconstituţionale în proiectul de revizuire a Constituţiei României.

După o şedinţă-maraton, întinsă pe durata a trei zile, judecătorii CCR au reuşit să analizeze proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de majoritatea USL.

Potrivit Digi24, 26 de articole din acest proiect incalcă actuala Constituţie, astfel că vor trebui refăcute sau pur si simplu scoase din proiect.

Sursa citată notează că revenirea la un mandat al preşedintelui de patru ani este constituţională, spre deosebire de articolul care îl obliga pe preşedinte să desemneze un premier din rândul partidului care câştigă cel mai mare număr de mandate în Parlament.

Curtea Constituţională solicită renunţarea la 15 modificări ale legii supreme, dar şi reformularea altor 29. Minuta deciziei CCR va fi redactata şi apoi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.