ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 16.46 Tatăl lui Andrei Postelnicu, Mihai, a afirmat, pentru Mediafax, că nu are informații despre situația fiului său, dar că iubita acestuia a plecat în SUA.
Sâmbătă seara am aflat de dispariția lui. Andrei trebuia să ne dea un telefon, nu a făcut-o și am început să avem semne de întrebare. Nu am avut cu cine să vorbim în SUA, doar cu autoritățile, iar acum a plecat acolo și iubita lui Andrei, care era în Anglia, unde locuiesc împreună. El plecase mai devreme în America și urmau să se întâlnească amândoi acolo după câteva zile.

În acest moment așteptăm. Am luat legătură cu autoritățile americane, au spus că nu vor face comentarii până nu termină ancheta. Le-am dat numărul meu de telefon și mi-au spus că mă vor contacta atunci când vor avea rezultate. Deocamdată nu mai am nicio veste în plus.

Avea brevetul de trei ani. Îl obținuse în Franța. Inițial, a încercat în România, dar i-au spus că nu corespunde, iar atunci a mers în Franța. A făcut școala și a luat brevetul acolo. Avea destule ore de zbor, nu era prima oară când pilota.

Andrei Postelnicu, fost corespondent Realitatea TV, Antena 1 și TVR, a dispărut într-un accident aviatic în Statele Unite ale Americii. Jurnalistul Andrei Postelnicu a fost dat dispărut vineri, 7 februarie 2014, după accidentul de avion produs în SUA.  Deși a fost căutat atât pe uscat, cât și în ocean, nici după două zile nu a putut fi găsit locul exact al accidentului și nici indicii concrete despre aeronavă și ocupantul său, scrie Monitorul de Câmpulung.

Potrivit wptv.com, care citează afirmațiile lui William Snyder, șeful poliției locale din Martin County, Andrei Postelnicu era singurul occupant al unui Piper PA-28 și a decolat vineri seară dinspre Marathon spre Vero Beach. A fost auzit ultima oară prin radio solicitând instrucțiuni și apoi, cred autoritățile, avionul s-a prăbușit în apă. Trecătorii au găsit ulterior pe plajă un rucsac și un bocanc, despre care se crede că aparțin pilotului dipărut, dar acestea păreau aduse de valuri, ceea ce a făcut greu de localizat accidentul în teren doar pe baza acestor indicii sumare.

Autoritățile au organizat o căutare minuțioasă pe uscat timp de două zile și începând de duminică se încearcă localizarea eventualei epave în ocean prin scanare sonică.

Nu există nici un indiciu cert în prezent despre soarta pilotului de 37 de ani.