ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrarea camioanelor convoiului rus pe teritoriul Ucrainei, în această dimineață, constituie o invazie directă din partea Rusiei, a declarat șeful Serviciului ucrainean de Securitate, Valentin Nalivașenko, potrivit AFP.

UPDATE. 16.oo.  Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că intrarea convoiului rus pe teritoriul Ucrainei este  o încălcare a dreptului internațional.

Conform autorităților ucrainene, între 90 și 260 de camioane formând convoiul rus au forțat frontiera, fără autorizație. ”Au intrat în Ucraina fără nicio permisiune sau fără participarea Crucii Roșii Internaționale sau a vameșilor ucraineni”, a declarat, la rândul său,purtătorul de cuvânt al armatei, Andriy Lisenko.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, a cărui echipă ar fi trebuit să însoțească acest convoi, a confirmat că a renunțat să mai escorteze camioanele. ”Considerăm acest lucru ca o invazie directă a Ucrainei de către Rusia”, a spus șeful Serviciului ucrainean de Securitate.

O coloană de camioane ruse (între 32-34, potrivit Ria Novosti, aproximativ 70, conform ITAR-TASS și 90, potrivit Reuters) a intrat pe teritoriul Ucrainei prin punctul de frontieră Izvarino (regiunea Lugansk), fără permisiunea Kievului și neînsoțită de către reprezentanți ai Crucii Roșii.