ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kim Jong-un a fost invitat oficial la Moscova de președintele rus Vladimir Putin anul viitor, în luna mai, cu ocazia aniversării a 70 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dacă va accepta invitația, Kim Jong-un va face astfel prima sa vizită în străinătate de când a preluat puterea, în anul 2011.

Kim Jong-un a trimis luna trecută un emisar la Moscova, ceea ce indică o încercare de îmbunătățire a relațiilor dintre cele două țări.

Atât Rusia, cât și Coreea de Nord au interese concrete, ce ar putea să le apropie. Gazprom dorește să construiască pe teritoriul nord-coreean un gazoduct, prin care va livra gaze naturale Coreei de Sud, în timp ce Kim Jong-un are nevoie de sprijinul Moscovei în disputele cu statele occidentale, care-l acuză de încălcarea gravă a drepturilor omului și de continuarea dezvoltării programului nuclear.