ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a participat vineri, la Patriarhie, la Sfânta Liturghie, oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la final şeful statului având o întrevedere privată cu Patriarhul României, care a durat aproximativ trei ore.


Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs


Preşedintele a asistat la întreaga Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, conform basilica.ro.


În cadrul slujbei, Patriarhul Daniel a transmis şi un scurt mesaj, mulţumindu-i preşedintelui Klaus Iohannis pentru onorarea invitaţiei de a participa la acest eveniment.




”Lumea ştie că preşedintele României este un creştin practicant, şi asta nu de când a devenit preşedinte, ci dintotdeauna. Ne bucurăm că arătaţi poporului importanţa rugăciunii. (..) Sărbătoarea aceasta ne ajută pe toţi care avem responsabilităţi în conducere să îndemnăm pe oameni la conlucrare, la comuniune”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în mesajul său transmis credincioşilor.



Iohannis a avut o întrevedere privată, în reşedinţa Patriarhală, cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, întâlnire care a durat de trei ore, în timpul căreia au fost discutate teme privind relaţiile instituţionale şi cooperarea dintre autorităţile de stat şi Biserica Ortodoxă Română.


Ulterior, preşedintele a transmis un mesaj pe Facebook, despre participarea la slujba de la Patriarhia Română.




”La invitaţia Patriarhului Daniel, am participat în această dimineaţă la liturghia prilejuită de sărbătorirea, în calendarul ortodox, a trei mari trăitori şi părinţi ai creştinismului: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur. Aşa cum am anunţat încă de la începutul mandatului meu, voi vizita, treptat, cultele legal reprezentate în România, transmiţându-le tuturor un mesaj de încurajare în slujirea oamenilor şi în construcţia unei societăţi solidare şi tolerante”, a scris preşedintele pe Facebook.