ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis este şi oficial noul preşedinte al României după ce a depus jurământul în Parlament.

Livrare gratuita in 24 de ore!

UPDATE 13:25 Klaus Iohannis a preluat funcţia de preşedinte de la Traian Băsescu, în cadrul unei ceremonii de la Palatul Cotroceni.

UPDATE 13:10 Iohannis a ajuns la Palatul Cotroceni şi primeşte onorul Gărzii condusă de colonelul Cernat. Pe drumul spre Cotroceni, coloana oficiala a fost salutată de sute de bucureşteni.

În faţa unei asistenţe numeroase, nelipsind foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, Iohannis s-a menţinut sobru şi a respectat întocmai cutumele acestei ceremonii.

"Stau în faţa dvs. conştient de importanţa acestei zile şi vă asigur că voi fi preşedintele tuturor românilor. Vă mulţumesc vouă, concetăţenilor mei, pentru că aţi arătat lumii adevărata faţă a României. La 25 de ani de la Revoluţie aţi arătat din nou ce înseamnă democraţia. Le spun românilor clar, aşteptările mari pot duce la rezultate mari. Şi vor duce!

Momentul în care clasa politică se ridică la nivelul așteptărilor nu poate întârzia mult. Nu frica de dezamăgire trebuie să îi ridice pe oamenii politici, pentru că așteptările oamenilor vor da naștere la o altfel de clasă politică. Vreau o Românie în care calmul, aprecierea valorii să devină reperele normalității. România nu are voie să rămână țara proiectele începute și niciodată terminate. România nu poate să rămână țara așteptărilor mari și rezultatelor mici. Trebuie să ne apucăm de treabă! Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte și nici de la sine. Teama de schimbare și teama de nou, care sunt mai profunde în interiorul sistemului, nu trebuie neglijate", a spus Iohannis.