ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a făcut apel, duminică, la locuitorii din mai multe localităţi din nordul Fâşiei Gaza să-şi evacueze imediat locuinţele, în aşteptarea unor bombardamente de proporţii în acest sector, informează Agerpres.

Aviaţia israeliană a împrăştiat fluturaşi deasupra nordului enclavei palestiniene, nu departe de frontiera cu Israelul, cerându-le civililor să-şi părăsească locuinţele până la prânz şi să se refugieze în sud.

Israelul şi-a schimbat modalitatea de a-i anunţa pe palestinieni despre iminenţa unui atac, până acum folosind metoda "ciocănit în acoperiş", condamnată de organizatiile umanitare.

"Ciocănitul în acoperiş" presupune trimiterea unui proiectil de mică putere deasupra cladirii pe care israelienii vor să o distrugă. Proiectilul nu provoacă distrugeri importante, doar avertizează locuitorii imobilului că, în câteva minute, cladirea va fi distrusă de tirurile israeliene.

Amnesty International condamnă practica artileriei israeliene, considerand că nu reprezintă un mod eficient de avertizare.

http://youtu.be/waSPsI9-ge8