ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alba, Argeş, Cluj, Mureş, Olt, Sibiu: judeţele din care au provenit victimele accidentului aviatic de vineri, în urma căruia opt persoane au murit.

"Regăţeni" şi "ardeleni". "Ardeleni" şi "regăţeni". Pentru mine, aceste aşa-zise denumiri sunt în ghilimele,  pentru că aceste diferenţieri nu există.

Ele au apărut doar ca o nevoie a unora pentru a ne dezbina, pentru a ne întărâta unul împotriva altuia. Această aşa-zisă diferenţiere a fost inventată în timpul recent, nu are fundament. Iar aceşti bărbaţi, care au zburat pe cerul României şi au murit pe pământul ei, au arătat-o.

Au muncit împreună, s-au bucurat împreună şi până la urmă aşa au şi plecat dintre noi. Iată că în ciuda celor care ne împart în "superiori" şi "inferiori", toţi 10 au avut curajul şi tăria să rămână fideli Armatei şi Ţării, deşi ştiau bine ce material tehnic le pune statul la dispoziţie.

Este simplu să arunci cu "anateme" asupra poporului pentru că nu votează "cum trebuie" şi să împarţi lumea în buni şi răi, atunci când stai tolănit în fotoliu, în faţa tastaturii sau din studioul de televiziune. Este infinit mai greu însă să lucrezi într-un mediu care te poate ucide în orice moment şi să te bazezi doar pe cel de lângă tine, nu pe forţa trustului sau a mogulului.  Şi acel om poate că vine dintr-o zonă de "asistaţi social", de "leneşi" sau de "înapoiaţi".

Şi totuşi, în ciuda tuturor necazurilor şi lipsurilor, Artur-Grigore, Rareş-Cosmin, Răzvan-Aurel, Andrei-Cătălin, Paul, Dorin, Vasile-Marian, Constantin-Dorin au mers înainte. Câţi din deontologii zilelor noastre ar fi făcut ce-au făcut ei pentru ţara aceasta? Inutil a mai întreba: ei "divorţează" de România pentru că ea, Ţara, nu le mai ajunge la nas.

Înainte de a încheia însă, nu pot să nu remarc două chestiuni:

1) Ca şi în cazul victimelor din Apuseni, primii la locul accidentului au fost localnici, ciobani. Reprezentanţii României "nostalgice şi îmbătrânite" cum ar spune unii. Şi nu gps-urile, structurile şi maşinăria statului modern liberal le-au dat lui Valentin şi Corneliu-Gabriel primul ajutor.

2) Pe cel mai tânăr dintre cei căzuţi îl cheamă Andrei Apostol. Ca şi pe Sfântul protector al românilor, cel dintâi chemat de Hristos la Apostolie. Părinţii săi erau plecaţi la muncă în străinătate.Copil de la ţară. Era născut în 1989. A murit apărând România liberală, europeană, care l-a despărţit de cei dragi, dar nu a avut bani să-i cumpere un elicopter decent.

Anul acesta, de ziua naţională măcar, să ne rugăm pentru cei căzuţi, pentru familiile lor şi pentru cei care au supravieţuit.