ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mediul rural, penetrarea internetului este de 62%, nivelul dezvoltării utilizării şi profilul utilizatorilor fiind similare celor din mediul urban din anii 2007-2008, potrivit datelor unui comunicat al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT).

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Accesul la utilităţi este, potrivit studiilor, următorul: accesul la electricitate - 99 %, accesul la conexiune la internet - 62 %, în timp ce doar 45% dintre persoanele din mediul rural beneficiază de conectarea la reţeaua de apă curent sau canalizare, 36% au baie sau duş în interiorul locuinţei şi 28% au grup sanitar în interiorul locuinţei.

Potrivit studiului, 59% dintre utilizatorii de internet din mediul rural accesează internetul şi de pe telefonul mobil. În urban, procentul acestora este de 45%.

În medie, o persoană utilizează internetul pe 1,6 dispozitive. Dacă în mediul urban utilizarea internetului are ca scop economisirea timpului şi accesul facil la anumite servicii, în zona rurală el este încă exploatat mai mult în zona de divertisment.

În ceea ce priveşte numărul de minute petrecute pe internet în mediul rural, media este de 295, în timp ce în mediul urban, 261.