ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



  • După ce a candidat de două ori din partea României la alegerile europarlamentare, în 2007 ca independent, iar în 2009 pe lista UDMR, Laszlo Tokes a optat în acest an pentru listele alianţei Fidesz-KDNP din Ungaria pentru alegerile din 25 mai, câştigând mandatul.

  • Curtea de Apel București a respins pe 20 iunie, ca inadmisibilă, acțiunea deschisă de Laszlo Tokes prin care solicita anularea deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Național “Steaua României” prin care i s-a retras distincția “Steaua României în grad de cavaler”, primită în anul 2009 de la președintele Traian Băsescu, pentru meritele sale în Revoluția din 1989.


Oficial al Ungariei, după ce ani la rând a reprezentat, dacă se poate spune asta, România, Laszlo Tokes  a fost desemnat de către Budapesta să urgenteze procesul de restituire a proprietăţilor revendicate de bisericile maghiare din Transilvania. Singurul oficial român care a luat atitudine până acum este deputatul PSD, Bogdan Diaconu, un fervent combatant al politicii UDMR. Acesta susţine că bisericile maghiare din Transilvania fac jocurile Budapestei privind distrugerea statului roman. "Bisericile maghiare din Transilvania sunt  în fruntea luptei pentru autonomie. Clericii lor sunt organizatori în alegeri şi supraveghetori la mitingurile anti-româneşti. Aşa încât grija Ungariei de a le da pe mână cât mai multă avere se justifică", a scris deputatul pe adevarul.ro.

Deputatul UDMR Mate Andras Levente, membru în Comisia Juridică, a declarat că sub nicio formă problema retocedărilor nu mai suportă amânare, iar cei nemulţumiţi, în speţă şi Laszlo Tokes, încearcă pe diferite căi să grăbească lucrurile. "Ce urmăreşte domnul Tokes nu ştiu. Însă evident că există o problemă care trebuie rezolvată cât mai repede. Cătă vreme statul nu rezolvă această problemă, cei nemulţumiţi încearcă prin varii metode să facă presiuni pentru ca statul român să se achite de aceste promisiuni", a spus Mate Andras.

UDMR şi-a condiţionat intrarea în Guvernul Ponta 3 de introducerea în programul de guvernare a unui paragraf privind grăbirea restituirii unor imobile naţionalizate.