ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful grupului parlamentar al Partidului Popular European, Manfred Werner a salutat, în ședința de miercuri a PPE, alegerea lui Klaus Johannis în funcția de președinte al României. Și eurodeputatul extremist László Tőkés a transmis satisfacţia sa "deosebită" pentru votul maghiarilor, care au ales să-l sprijine majoritar pe Klaus Iohannis, informează jurnalul.ro.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Este o satisfacţie deosebită pentru maghiarii din România că noul preşedinte al ţării este Klaus Johannis care a fost susţinut şi de PPE. Mulţumim Partidului Popular European, personal preşedintelui Joseph Daul pentru sprijinul acordat în campania electorală. Majoritatea covârşitoare a maghiarilor din Transilvania l-au susţinut pe Iohannis.

În Ţinutul Secuiesc, unde maghiarii sunt în majoritate, 80% dintre votanţi au susţinut candidatul dreptei. Noroc că electoratul maghiar nu a urmat îndrumarea Uniunii Democrate Maghiare din România, care făcând parte din guvernul post-communist condus de candidatul stângii Victor Ponta, a ajutat cât a putut campania socialiştilor. Este trist şi drept de neînţeles, că un ultimii zece ani, cu ocazia alegerilor prezidenţiale, UDMR niciodată nu a susţinut candidatul sprijinit de PPE, iar cu ocazia celor două referendumuri de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, iarăşi nu a susţinut interesul grupului nostru de partid.

Prin aceasta adresez un apel către Conducerea UDMR să-şi revizuiască politica greşită – oportunistă – de până acum, şi conform voinţei alegătorilor maghiari din Transilvania să revină în ordinea de valori reprezentată de Partidul Popular European", a declarat Tőkés.