ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laureata din acest an a Premiului Nobel pentru Pace, tânăra pakistaneză Malala Malala Yousafzai, a anunțat că a donat Națiunilor Unite cei 50.000 de dolari primiți de la Comitetul Nobel.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Malala Yousafzai, cea mai tânără laureată a premiului Nobel pentru Pace (17 ani), militantă pentru dreptul fetelor la educație, a decis să doneze suma de 50.000 de dolari Organizației Națiunilor Unite pentru a ajuta la reconstruirea școlilor din Gaza, avariate în timpul bombardamentelor israeliene din vară, scrie The Telegraph.

Copiii palestinieni nevinovați au suferit enorm și pentru prea multă vreme. Trebuie să colaborăm pentru a le asigura copiilor palestinieni, și copiilor de pretutindeni, un învățământ de calitate, într-un mediu sigur. Pentru că fără educație, nu va fi pace”, a spus Malala în discursul rostit la Stockholm, cu ocazia decernării unei alte distincții importante.

În octombrie 2012, talibanii pakistanezi au oprit autobuzul școlar în care călătorea și au împușcat-o în cap pe fata de 15 ani, pe motiv că aduce atingere Islamului. Ea trăiește acum în Marea Britanie, de und continuă să militeze pentru drepturile fetelor pakistaneze de a merge la școală.

Școlile care urmează să fie reconstruite cu banii Malalei au fost puse la pământ de bombardamentele israeliene, din vară, când armata israeliană a lovit mai multe școli din Gaza.

https://activenews.ro/adolescenta-pakistaneza-malala-yousafzai-si-indianul-kailash-satyarthi-laureatii-premiului-nobel-pentru-pace-pe-2014_1865949.html