ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lou Xiaoying, acum în vârstă de 88 de ani, este o bătrânică saracă din China care suferă de insuficiență renală dar care totuși a găsit putere să salveze și să crească peste 30 de copii chinezi abandonați pe străzile din Jinhua, provincia Zhejiang unde aceasta își câștigă existența din reciclarea gunoiului.

Femeia împreună cu răposatul său soț, care a murit în urmă cu 17 ani, au păstrat patru dintre copii găsiți și restul i-au dat prietenilor și famiiliei lor pentru a le crea un viitor, informează Daily Mail.

Fiul cel mai mic, Zhang Qilin, acum în vârstă de 7 ani, a fost găsit într-un tomberon de către Lou când aceasta avea 82 de ani.

"Deși eram deja bătrână, nu am putut pur și simplu să ignor copilul și să îl las să moară în gunoi. Era atât de dulce și de plăpând. Trebuia să îl iau acasa cu mine. L-am luat cu mine în casa mea modestă de la țară și l-am îngrijit până s-a însănătoșit. Este acum un băiețel viguros, vesel și sănătos. Ceilalți copii mai mari m-au ajutat să am grijă de Zhang Qilin de aceea el e special pentru noi toți. Numele lui înseamnă în chineză rar și prețios", a declarat femeia.

Lou Xiaoying își amintește cum a adoptat primul copil

"Totul a început când am găsit primul copil, o fetiță, în anul 1972, în timp ce eram ieșită să adun gunoaie. Era acolo pe jos, abandonată printre gunoaiele de pe stradă.Ar fi murit dacă nu o salvam și nu o adoptam. Privind-o cum crește și devine din ce în ce mai puternică, m-a făcut atât de fericită încât am realizat că iubesc să am grijă de copii. Am înțeles atunci că dacă am suficientă putere să adun gunoiul cum să nu pot recicla ceva atât de prețios ca o viață umană", a explicat Lou.

"Acești copii au nevoie de dragoste și de îngrijire. Sunt cu toții vieți prețioase. Nu pot pricepe cum oamenii pot lăsa un așa copil vulnerabil pe stradă", mai adaugă femeia.

Cuplurile din capitala Chinei vor avea dreptul la un al doilea copil. Ce ATROCITĂŢI a comis Guvernul în numele legii

Lou, care are doar o fiică biologică, Zhang Caiying acum în vârstă de 49 de ani, și-a dedicat întreaga viață îngrijirii acestor copii abandonați. Femeia a devenit o eroină în China pe măsură ce oamenii au aflat despre faptele sale incredibile într-o țară unde mii de copii sunt abandonați pe stradă din cauza sărăciei de care sunt loviți părinții.

Regizorul Zhang Yimou, ultima victimă a politicii demografice chineze. FOTO Imagini îngrozitoare cu soarta copiilor nedoriți de regimul comunist chinez

Din păcate însa sunt mult prea mulți copii ce sunt abandonați în fiecare zi și care nu au nicio șansă de supraviețuire. Nu mai departe de săptămâna trecută, un copil a șocat o lume întreagă reușind să supraviețuiască după ce a fost abandonat cu gâtul tăiat într-o pungă de plastic într-un tomberon în orașul Anshan, provincia Liaoning

Bebelușul, o fetiță, a fost probabil victima unor părinți ce au preferat să aibă un băiat în loc de fată, deoarece sunt restricționați de lege la un singur copil.

Copilul a fost salvat de un cetățean ce a ieșit să arunce gunoiul în tomberon și care a văzut copilul pe care îl considera mort. El a declarat că bebelușul era mov și nu se mișca.

"Încă respira și se auzeau bătăile inimii. Sângele din rană îi acoperise întregul trup", a spus un martor.

Medicii au afirmat că dacă ar fi fost găsită câteva minute mai târziu, fetița ce cântărea doar 1.4 kg,ar fi murit.

Politica de control a nașterilor din China, care nu permite decât un singur copil pe cuplu, a fost introdusă în 1978. Cuplurile ce se abat de la această lege trebuie să plătească o taxă sau amendă.

Lecţie-de-umanitate-o-chinezoaică-săracă-a-salvat-şi-a-ingrijit-30-de-copii-aruncaţi-la-gunoi-după-naştere3

Lecţie-de-umanitate-o-chinezoaică-săracă-a-salvat-şi-a-ingrijit-30-de-copii-aruncaţi-la-gunoi-după-naştere2

Lecţie-de-umanitate-o-chinezoaică-săracă-a-salvat-şi-a-ingrijit-30-de-copii-aruncaţi-la-gunoi-după-naştere