ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri legea privind securitatea cibernetică a României, declarată neconstituțională, cu 287 voturi "pentru" și patru abțineri.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Comisia pentru apărare, Comisia pentru tehnologia informației și Comisia juridică au decis să facă un raport comun de respingere a acestei legi, după ce Curtea Constituțională a declarat-o neconstituțională în ansamblul ei, conform Agerpres.

50% discount garantat la parfumuri, doar azi

"Suntem într-o procedură impusă de declarare ca neconstituțional a acestui proiect, deci nu se poate decât respinge acest proiect. Discutăm strict de o procedură impusă de neconstituționalitate", a spus în plenul Camerei președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

Deputatul PNL Daniel Iane a menționat că această lege a trecut în mod tacit prin Parlament și,  dacă nu era PNL care să o atace la Curtea Constituțională, "astăzi aveam mai puține drepturi, mai puține libertăți, mai puțină democrație".
Camera Deputaților este prima cameră sesizată în legătură cu această lege, iar Senatul este forul decizional.

"Nu există alt deznodământ decât respingerea acestei legi, pentru că nici măcar de amendamentele pe care le-am lucrat la comisie nu s-a ținut cont. Respingerea este singura concluzie pe care o putem trage", a arătat Iane.