ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex a fost respins de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor cu unanimitate de voturi.

Proiectul, iniţiat de Remus Cernea, viza posibilitatea parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex şi a fost criticat vehement de toate cultele din România.

Aurel Vainer, reprezentantul cultului mozaic, a precizat că nu poate fi de acord cu astfel de proiect de lege: "În iudaism există trei păcate capitale: idolatriile, crima şi relaţiile sexuale nepermise, incluzând aici homosexualitatea. Categoric, cultul mozaic nu poate fi de acord cu o astfel de propunere legislativă", a spus Vainer.

De asemenea, nici reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române nu a fost de acord, el susţinând că legiferarea relaţiilor între persoanele de acelaşi sex ar duce la "destabilizarea familiei" şi la "haos social".

Deputatul Sorin Stragea a declarat că "Românii nu sunte pregătiţi pentru astfel de experimente", în timp ce Cosmin Necula a susţinut nevoia naşterii de copii şi a normalităţii: "Societatea trebuie să aibă copii. Copiii au nevoie să vadă o stare de normalitate, iar normalitatea trebuie să fie căsătoria".

Remus Cernea a declarat că va susţine proiectul şi în plenul Camerei, dar şansele pentru a fi adoptat sunt nule, în aceste condiţii. Totuşi, el a precizat că dacă va fi respins, îl va redepune la Parlament.