ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liana Stanciu, preşedintele Asociaţiei Părinţilor pentru Ora de Religie (APOR) a avut o întâlnire cu Ministrul Educaţiei, informează pagina de facebook a asociaţiei.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

În cadrul întâlnirii, "Liana Stanciu i-a solicitat oficialului guvernamental măsuri urgente pentru a fi posibilă înscrierea copiilor la ora de Religie și pentru punerea în aplicare a deciziei Curții Constituționale nr. 669/2014. Președinta APOR a cerut ca ministerul Educației să realizeze o cerere-tip de înscriere la ora de Religie, simplă și clară, care să fie pusă la dispoziția părinților de către școală. Această procedură ar urma să fie valabilă pentru perioada școlarizării în respectiva unitate de învățământ", se afirmă în comunicat.

Reprezentanții APOR au înmânat ministrului o scrisoare deschisă, în care cer aplicarea a patru puncte:

 1. formularele de înscriere la clasa pregătitoare, care vor fi completate de către părinţi în perioada 23 februarie – 13 martie 2015, să cuprindă în conţinutul lor o rubrică prin care părintele să poată alege disciplina Religie, potrivit cultului recunoscut căruia îi aparţine;
2. tipizatele de înscriere într-o unitate de învăţământ să cuprindă rubrica menţionată la punctul 1;
3. înscrierea să fie valabilă pentru perioada școlarizării în respectiva unitate de învățământ;
4. Ministerul Educației și Cercetării Științifice să realizeze o cerere-tip de înscriere la ora de Religie, simplă și clară, care să fie pusă la dispoziția părinților de către școală.


Scrisoarea integrală se găseşte pe siteul oradereligie.ro.

Reamintim că asigurarea, la cerere, a studiului Religiei ca materie în trunchiul comun este o obligație pentru statul român, conform aceleiași decizii a Curții Constituționale.