ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În şcolile unde învaţă copiii de bani gata, primul clopoţel a dat semnalul unei adevărate parade a modei. De la maşinile parcate cu mândrie la ținute de sute de euro şi accesorii pe măsură, nici un detaliu n-a fost neglijat de cei care au dorit să-şi impresioneze colegii. De fapt, unii dintre ei doar pentru asta au venit azi la şcoală.

Ca în fiecare an, adolescenții celor mai prestigioase licee din țară s-au întrecut în a-și etalat ținutele care mai de care mai extravagante și mai scumpe.

Un elev de la liceul I.L. Caragiale a venit îmbrăcat doar în haine de firmă. Cu tot cu pantofi, ținuta a costat 1.700 de lei, spune el.

„Ținuta mea de astăzi este 1000 şi puţin”, spune un elev de la Jean Monnet, pentru digi24.

O elevă de la Jean Monet nu are idee cât a costat ținuta ei.

Nu știu cât costă pentru că tata le plăteşte”, spune ea.

Un elev, tot de la Jean Monnet, mărturisește că poartă un ceas de 5.000 de euro. Alții își etalează fie poșeta de 500 de lei, fie cureaua de 250 de euro.

„Sunt obișnuită! Așa mă îmbrac mereu. Nu le port doar la vreo ocazie specială”, spune o elevă de la Jean Monnet.

Astfel de situații nu sunt întâlnite doar în București. Și la Craiova o ţinută în trend este indispensabilă la şcoală.

„Blugii sunt un pic mai largi, dar i-am modificat, că nu se mai purtau aproape deloc. În general, caut haine în afară, că în România nu prea găsesc”, spune un elev de la Colegiul Național Carol I

Psihologii spun că nu este vorba despre o problemă ci despre ceva specific vârstei.

„Ei nu se îmbracă să arate bine sau să se simtă bine, se îmbracă pentru că așa au văzut că se îmbracă alții”, spune psihologul Adriana Rotaru.

Situaţia ar putea fi foarte simplu rezolvată, dacă reintroducerea uniformei, care poate fi adaptată de fiecare liceu în parte, ar redeveni obligatorie.