ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Frontului Naţional din Franța, Marine Le Pen, şi liderul Partidului Libertății din Olanda, Geert Wilders, doi dintre cei mai cunoscuți eurosceptici din Uniunea Europeană, au încheiat miercuri, la Haga, o alianţă prin care speră ca ”bătrâni naţiunii europene” să-și regăsească ”suveranitatea teritorială, suveranitatea monetară, suveranitatea bugetară”.

Grupul preconizat de Le Pen şi Wilders ar putea include formaţiunea Vlaams Belang din Belgia, Liga Nordului din Italia, Alternativa pentru Germania şi Partidul Libertăţii austriac, dar cei doi politicieni vor refuza alianțele cu naționaliștii ungari, slovaci, români, ori bulgari.

De remarcat că, până nu cu puțin timp în urmă, Geert Wilders, care se consideră un liberal de dreapta, respingea categoric eticheta de extremist, ori asocierea cu Marine Le Pen, și și-a exprimat îngrijorarea că este ”alăturat cu grupări fasciste”.

Pentru a forma un grup politic în Parlamentul European este nevoie de 25 de deputaţi dintr-un total de 766, aleşi în cel puţin un sfert din statele membre ale UE.