ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii UDMR sunt foarte determinaţi să exploateze la maximum o sursă de bani care nu este foarte nouă pentru ei, dar în care era până acum cunoscut ca mare specialist numai unul dintre ei.

Se numeşte Verstoy Attila, e unul dintre liderii UDMR de 25 de ani, şi este supranumit Kerestoy Attila, pentru afacerile sale cu cherestea scoasă din pădurile Transilvaniei, care au devastat patrimoniul natural al acestui vechi teritoriu românesc.

Acum, miza afacerii vizate de către liderii UDMR ajunge la 50 de milioane de euro. Liderii UDMR forțează preluarea unei păduri uriașe de la stat printr-un obscur ONG .

De-a lungul anilor, demnitarii și consilierii membri ai asociației s-au folosit de pârghiile parlamentare și administrative în interesul propriei organizații.

O pădure a statului cu o suprafață de douăzeci de ori mai mare decât Miercurea Ciuc a devenit ținta unora dintre liderii UDMR locali, într-un complicat proces de retrocedare.

O asociație privată revendică 21.000 ha ale unei foste regii a statului de dinainte de comunism, doar pentru că îi poartă numele: “Bunurile Private Ciuc”.

ONG-ul a demarat anul trecut un alt proces pentru pădure, după ce în ultimii paisprezece ani demersurile s-au blocat în mai multe instanțe judecătorești. Asociația privată care revendică pădurea a fost înființată în anul 2000 de doi secui.

Ei s-au ocupat doar de înființarea asociației, cedând-o apoi lui Raduly Kalman Robert, fost deputat UDMR, actual primar în Miercurea Ciuc, și lui Hajdu Gabor, fost ministru al Sănătății în Cabinetul Radu Vasile.

Sediul asociației e în clădirea UDMR Miercurea Ciuc. Tot acolo își au birourile și senatorii UDMR Tanczos Barna și Korodi Attila (actualul ministru al Mediului) – ambii implicați în ultimii doi ani în asociația privată.