ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul partidului de extremă dreaptă maghiar Jobbik, care militează pe faţă pentru ruperea Transilvaniei de România, se înţelege aşa de bine cu Kremlinul, încât a ţinut de curând o prelegere la Universitatea Lomonosov.

Totul este făcut pe faţă. Vona Gabor a anunţat aceasta pe contul său de Facebook, dimpreună cu o poză a sa cu Alexandr Dughin, ideologul Kremlinului. Dughin este cel care a emis o teorie geopolitic-extremist-paracreştină, conform căreia acum Rusia edifică de fapt Noua Hoardă de Aur.

Redăm în continuare cele scrise de Vona pe blogul său:
"Săptămâna trecută, am vizitat Moscova, la invitația prof. Alexandr Dughin, care mi-a oferit o prelegere la Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova, intitulată Rusia şi Europa.

Profesorul Dughin a fost înainte consilierul preşedintelui rus Vladimir Putin, iar acum este consilierul preşedintelui Parlamentului Rus (sic! - în realitate, legislativul de la Moscova se numeşte Duma de Stat).

În timpul vizitei mele, am întâlnit mai mulţi importanti politicieni ruși și am discutat aspecte privind relațiile ruso-ungare. M-am întâlnit cu președintele comisiei pentru politici energetice a Parlamentului Rus, Ivan Dmitrievici Grashow, și vicepresedinte Vasili Tarasiuk, care este de asemenea vicepreședinte al Grupului de Prietenie Ruso-Ungar.

M-am întâlnit, de asemenea, cu mai mulţi alte oficiali de stat, inclusiv cu vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Leonid Ivanovici Kalaşnikov, cu doi reprezentanți pro-guvernamentali, Evgheni Fedorov și Anton Vasilievici Romanov, precum și cu vicepreședintele asociaţiei ruse pentru industria gazului, Alexei Anatolievici Starikov.

Subiectul discuției a inclus aspecte relevante legate de relațiile bilaterale pe chestiuni de economice şi de energie, precum și posibilitățile de creștere a exporturilor maghiare în Rusia, dar și criza Uniunii Europene.

După întâlnire, am mers la Universitatea de Stat Lomonosov, la Departamentul de Sociologie, unde am susţinut o prezentare, la care au participat aproximativ cincizeci de studenți și profesori. Pot spune fără laudă că prelegerea mea a fost un mare succes. Am primit o mulțime de întrebări după prezentare și o nouă invitație pentru altădată.

Consider călătoria mea la Moscova ca reprezentând un progres major, deoarece a devenit clar că politicienii ruși consideră Jobbik ca fiind un partener. Mi-au spus că au citit despre Jobbik în presă, dar, pentru că cunosc natura presei, nu se lasă influențați de mass-media.

Oaspeții mei caută să aibă relații bune cu toate partidele politice care se bucură de încrederea și sprijinul poporului maghiar, inclusiv cu Jobbik. Principalele criterii pentru ei sunt politica externă a partidului, nu intenționează să intervină în problemele interne. Am făcut din nou un mare pas înainte."

În prezentarea sa, Vona a numit SUA "un experiment european malformat" și Uniunea Europeană "o organizație trădătoare". Conform lui Vona, Rusia "este mult mai europeană, pentru că ea păstrează traditia, mai degrabă decât venerează banii si cultura de masă". Anterior, Europa bolnavă a cucerit America pentru a-şi atenua problemele, iar acum America face același lucru, pentru a-şi atenua pe cât posibil problemele economice.

Președintele Jobbik a subliniat că țările din Europa nu ar trebui să renunțe la valorile naționale și la istoria lor şi că rolul Rusiei de azi este de a compensa americanizarea Europei.

"Promisiunile UE au fost minciuni, nu am câștigat mai multă libertate de la aderarea la Uniunea Europeană, în schimb au luat piețele noastre, fabricile noastre și au umplut rafturile magazinelor noastre cu gunoi vestic" a declarat Vona.

Ungaria va trebui să aleagă în câțiva ani, a explicat Vona: "Va rămâne lipită de UE, va adera la Uniunea Eurasiatică sau va rămâne independentă".

[caption id="attachment_26030" align="aligncenter" width="960"] Alexandr Dughin si Vona Gabor/ foto: Facebook[/caption]