ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuăm discuția cu liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu. După ce am aflat viziunea sa și a formațiunii sale asupra importanței Bisericii în societate și cum a ajuns să apară pe siteul Vocii Rusiei, Bogdan Diaconu explică de ce naționalism nu înseamnă extremism.

Și de ce nu este de acord cu o eventuală regionalizare a țării. Cine sunt "omuleții verzi" și ce importanță au ei în România zilelor noastre. Partea a III-a a interviului acordat ActiveNews.

Despre naționalism

Cred că nici naționalismul, patriotismul sau Vlad Țepeș nu au nimic în comun cu extremismul. În România ultimilor 25 de ani s-a dus în derizoriu conceptul de a-ți iubi patria, neamul și s-a dus într-o zonă derizorie și din cauza unor personaje precum Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu sau Gigi Becali.

Cred că trebuie să ne mândrim cu concepte precum naționalism sau patriotism. Cred că nu există român în țara asta care să nu se gândească la neamul din care a luat ființă și patria unde s-a născut. Asta înseamnă a fi naționalist. Aceste sentimente de iubire de patrie au ținut națiunea unită timp de 2.000 de ani.

Despre respingerea proiectul privind declararea drept indezirabilă a persoanelor care aduc atingere articolului 1 din Constituția României

Din păcate această inițiativă legislativă nu a fost respinsă din cauza textului de lege, ci pentru că în ultimii 25 de ani și mai ales acum, au influență tot mai mare "omuleții verzi". Cine sunt omuleții verzi? Îi vedeți că mișună prin Transilvania, flutură lozinci de autonomie teritorială, de secesionism, mă refer la extremiștii de la UDMR.

Despre UDMR

În acești 25 de ani, toate partidele românești au considerat mai importante voturile UDMR, decât corectitudinea și fidelitatea față de poporul pe care-l reprezintă. UDMR nu este constituit ca partid politic în România, după legea partidelor politice.Din 2009 nu mai este finanțat pe baza legilor partidelor politice, ci este finanțat ca ONG de utilitate publică, prin Secretariatul General al Guvernului, astfel primind sume mult mari decât ar fi luat pe baza legii partidelor politice.

Despre regionalizare

Regionalizarea nu este oportună pentru România. Generează niște riscuri față de integritatea și articolul 1 din Constituție. Riscăm federalizarea și nu putem accepta. Orice comunitate pentru a putea să se dezvolte armonios și eficient, are nevoie ca fiecare membru să aibă un sentiment de apartenență la această comunitate. România funcționează pe județe și s-a format un sentiment de apartenență la această comunitate. Acest lucru contează foarte mult. Spuneți-mi ce comunitate va reprezenta cel care va reprezenta regiunea Nord Vest? Nord-Vestean? Vom o avea o luptă meschină, pe fonduri.