ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Bisericii Reformate din România este extrem de nemulțumită de condamnarea definitivă a deputatului UDMR Marko Attila în cazul retrocedării ilegale a clădirii Colegiului Național Szekely Miko din Sfântu Gheorghe. În urma sentinței definitive a Curții de Apel Ploiești clădirea colegiului a fost scoasă din proprietatea Bisericii Reformate, conform  site-ului dantanasa.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

La o adunare din data de 29 noiembrie a.c. de la Cluj Napoca, reprezentanții Bisericii Reformate au decis să refuze indemnizațiile pe care le primesc de la statul român. La întâlnire a fost prezent și liderul UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad Andras, care a lansat acuzații foarte grave la adresa statului român.
”România nu este un stat de drept. În această țară justiția nu administrează dreptate, ci sprijină un asemenea sistem care are ca scop ca pe noi, ardelenii maghiari, să ne slăbească, să ne sărăcească. Indiferent de consecințe, trebuie spus că ardelenii maghiari, reformați, unitarieni, evanghelici și romano-catolici trebuie să ne reconsiderăm relația cu statul român.”- a spus primarul.

Conform primarului, după 25 de ani de la revoluție, statul jefuiește, umilește și tratează maghiarii ca pe cetățeni de rangul al doilea.
"Nu se poate ca în acest război la care se pregătește maghiarimea ardeleană, Ungaria să sprijine statul român. În cei aproximativ 100 de ani, această administrație românească a creat mult mai multe probleme decât a rezolvat. Conform primarului trebuie reconsiderate relațiile cu statul român”, titrează portalul reformatus.ro (traducere din limba maghiară de Aurel Dionisie Agache).