ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunţat ca un mare succes în primăvară, parteneriatul LPF - Intel Sky Broadcast este aproape de final după doar un tur de campionat. Firma malteză controlată de Arpad Paszkany nu a reuşit să introducă Look TV în grila RCS&RDS, lucru ce a dus la incapacitate de plată. Firma malteză trebuie să achite o tranşă de 13.5 milioane de euro în luna ianuarie, dar în conturi nu se află decât maxim 50% din această sumă. Probleme cu banii au şi producătorii meciurilor, Studio Video Art. Conform Pro Sport, se pare studioul Look TV aflat lângă Piaţa Obor, de unde se transmiteau partidele Ligii 1 la fotbal şi emisiunile de dinainte şi după meciuri, este eliberat de aparatura tehnică. Proprietarul Studio Video Art a fost informat de reprezentanţii Intel Sky Broadcast (ISB), deţinătorul drepturilor TV, că nu i se pot plăti datoriile care trec de jumătate de milion de euro.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Cluburile din Liga 1 care sunt dependente de banii din drepturile TV nu vor accepta nicio scuză şi vor cere ruperea contractului cu Intel Sky Broadcast.

Cine ar putea prelua Liga 1

Conform Evenimentului Zilei, IBS ar vrea să cedeze drepturile TV celor de la RCS & RDS, dar negocierile sunt complicate. Trustul condus de Zoltan Tzezari nu se grăbeşte, aşteptând ca LPF să rezilieze contractul cu IBS iar apoi să achiziţioneze drepturile pe un preţ mult mai mic. În ecuaţie ar mai putea intra şi Telekom, prin Dolce Sport, dar şi Adrian Sârbu prin La Ştiri, noua televiziune pe care o pregăteşte de lansare. Numele fostului şef al Pro TV a fost pronunţat de mai multe ori de Dumitru Dragomir înaintea licitaţiei din 4 martie 2014. Între Adrian Sârbu şi Arpad Paszkany, omul care deţine din umbră IBS, există o relaţie de afaceri, cei doi fiind văzuţi deseori împreună.

În acest moment Look TV şi Look Plus, canalele care transmit exclusiv Liga 1 si Cupa Ligii se pot recepţiona doar în reţele UPC România (pentru o taxă de 10 lei pe lună), Orange TV, şi MitNet, care nu taxează momentan aceste canale, NextGen, şi platforma online SeeNow, unde clienţi trebuie să plătească 8 euro pe lună.

27,5 milioane de euro net pe sezon a fost suma pe care IBS s-a angajat să o plătească LPF în următorii 5 ani pentru drepturile TV ale Ligii 1