ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zvonurile prinvind o revenire a lui Adrian Sîrbu în lumea televiziunii încep să devină realitate. ActiveNews a anunţat încă din 20 august că fostul şef al Pro TV îşi pregăteşte în mare secret o televiziune. Nu o face însă direct, ci prin interpuşi.

Joi, 18 septembrie 2014, CNA a analizat solicitarea societăţii Media Play SRL de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit şi a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice pentru televiziunea laştiri.ro. Asociatul unic al societăţii Media Play SRL este  Lucian Mîndruţă. El a fost însoţit în şedinţa CNA de Alexandru Livadaru, producător general al proiectului laştiri.ro.

Noua televiziune se va lansa la începutul anului 2015. Este exact perioada în care Adrian Sîrbu va fi exonerat de clauza de neconcurenţă pe care o are cu CME.

Coincidenţe:

  • Alex Livadaru este deja implicat în proiectul "Vreau să fiu Preşedinte" al celor de la Gandul, publicaţie deţinută de Adrian Sîrbu. Dacă iniţial numele său apărea pe site, acum nu mai apare nicăieri. Livadaru este o prezenţă obişnuită în clădirea Mediafax din strada Aurel Vlaicu.

  • Lucian Mîndruţă este realizatorul emisiunii "Schimbă vorba" găzduită de gandul.info

  • În clădirea Mediafax se construiesc studiouri la etajele superioare ale clădirii


Întrebat despre finanţarea noii televiziuni, Mîndruţă a fost evaziv: "Va funcţiona ca un start-up obişnuit. Noi credem că există oameni şi instituţii financiare care să investească în acest proiect". Finanţarea televiziunii laştiri.ro va fi asigurată „prin contribuţii proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conţinut, venituri din publicitate şi din subscripţii online”, a mai spus Mîndruţă.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA, televiziunea laştiri.ro va difuza programe producţie proprie în proporție de 90% şi producţii audiovizuale ale altor producători în proporție de 10%. Grila noii televiziuni va cuprinde programe de informare (55%), programe educative, culturale şi religioase (5%), filme – de ficţiune, de animaţie, documentare şi seriale (7%), programe de divertisment (13%) şi publicitate şi teleshopping (20%).

Televiziunea laştiri.ro va difuza zilnic două emisiuni principale de ştiri (în direct), în intervalele orare 07.00-10.00 şi 22.00 – 23.00, şi un număr de nouă grupaje de tipul „ştirile orei” (în direct), a câte 15 minute fiecare.

Echipa laştiri.ro va avea la lansare 60 de ziarişti în Bucureşti şi în teritoriu şi peste 30 de persoane care vor asigura funcţionarea tehnică a televiziunii. Noul post are deja acceptul UPC România de a intra în grila sa de cablu.

Lucian Mîndruţă a declarat că investiţia iniţială este de 500.000 de euro.

Licență și pentru televiziunea Ruxandrei Ion

CNA a decis ieri acordarea unei licenţe tv şi pentru Happy Channel, un post dedicat întregii familii, care ar urma să se lanseze în ultima parte a acestui an. Asociat unic al societăţii Act Smart Television SRL care a obținut licența pentru Happy Channel este producătoarea Ruxandra Ion, fost producător Pro TV în vremea lui Adrian Sîrbu.

„Am gândit un canal de televiziune dedicat întregii familii. Considerăm că un astfel de canal lipseşte din peisajul românesc”, a declarat Ruxandra Ion. Aceasta a precizat că Happy Channel este o televiziune „gândită împreună cu tinerii” de la şcoala de televiziune TV&Film Academy by Ruxandra Ion, pe care a înființat-o după plecarea de la Pro. Investiţia în lansarea noii televiziuni Happy Channel va fi de peste 450.000 de euro (100.000 de euro în echipamente şi 352.992 de euro în programe).

Ruxandra Ion a spus că Happy Channel va difuza cât mai multă producţie românească de calitate, ficţiune şi emisiuni non-tabloid.