ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus renunțarea la urmărirea penală a tânărului de etnie maghiară care l-a amenințat cu moartea pe Cosmin, băiatul care s-a fotografiat în Sfântu Gheorghe cu drapelul României în data de 15 martie 2014, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, potrivit dantanasa.ro.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

După opt luni în care a mimat preocuparea în acest dosar, procurorul Ianoși Cristinel-Nelu a decis în decembrie renunțarea la urmărirea penală a lui Majos Attila pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare comisă de acesta la adresa lui Cosmin, după ce tânărul a ”îndrăznit” să se fotografieze cu drapelul României în data de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

În rezoluție procurorul de caz constată faptul că nu există dubii cu privire la comiterea faptei de către suspect, însă decide să înceteze urmărirea penală și îl obligă pe făptaș să-i prezinte scuze public lui Cosmin, fără a indica foarte clar și modul în care trebuie să-și prezinte scuze public.

Argumentele procurorului de caz pentru a-și susține decizia sunt inexplicabile. Potrivit procurorului de caz, fapta săvârșită de Majos nu a fost ”elaborată”, a fost săvârșită pentru ”intimidare” și lipsește pericolul social.