ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


30 de asociații din cadrul Platformei Civice Acțiunea 2012 îi cer demisia ambasadorului român la Chișinău, Marius Lazurcă, acuzându-l pe acesta de incompetență.

Printre acuzațiile aduse actualului ambasador se numără faptul că Lazurcă a interzis accesul mai multor tineri în România, cu ocazia zilei naționale de 1 decembrie.

Membrii Platformei Civice îi mai impută lui Lazurcă faptul că l-a felicitat public pe Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, subordonat Patriarhiei Moscove, în ciuda faptului că acesta din urmă este un adversar declarat al României.
După ce a utilizat în scopuri private un cor deplasat din fonduri publice la Chișinău pentru a cânta într-o biserică subordonată Patriarhiei Ruse, după ce a jignit Mitropolia Basarabiei și sutele de mii de români care aparțin de aceasta felicitându-l pe Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, un subaltern al Moscovei declarat împotriva României, a limbii române și a Bisericii Ortodoxe Române, după ce a specificat public că se consideră membru al comunităţii păstorite de fața bisericească instruită de Rusia, ambasadorul Marius Lazurcă a refuzat să acorde drept de intrare în Țara-Mamă a șapte tineri basarabeni care urmau să participe în București la o conferință legată de identitatea națională.

Sursa foto: Valentina Ursu RFE/RL