ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unui nou studiu realizat de o fundaţie britanică care luptă împotriva sărăciei, numărul miliardarilor s-a dublat în ultimii 5 ani. Asta în timp ce prăpastia dintre săraci şi bogaţi este tot mai adâncă, peste 70% din populaţia planetei trăind în ţări în care inegalitatea dintre cele două pături sociale a crescut în ultimii 30 de ani.

Livrare gratuita in 24 de ore!

În prezent există 1.645 de oameni cu o avere estimată la cel puţin 1 miliard de dolari, faţă de doar 793 în 2009. Mai mult, cele mai bogate 85 de persoane deţin tot atâţia bani, cât jumătate din populaţia globului.

„Numărul miliardarilor s-a dublat după criza financiară, dar încă avem un miliard de oameni care trăiesc în sărăcie extremă. Acest gen de situaţie este inacceptabilă”, a spus Emma Seery, autorul raportului

Potrivit raportului făcut de fundaţia Oxfam, sunt locuri în care bogăţia extremă se îmbină cu sărăcia extremă. Dovadă sunt cei 16 miliardari în Africa sub-sahariană, regiune unde 358 de milioane de persoane care trăiesc în sărăcie extremă.

Experţii fundaţiei britanici susţin că o taxă de 1.5 la sută pe averile miliardarilor ar strânge 74 de miliarde de dolari anual, suficient pentru a finanţa sistemele de educaţie şi sănătate din cele mai sărace ţări de pe glob.

„Nu avem nevoie de o sumă cu adevărat mare de bani pentru a rezolva cele mai mari probleme ale globului”, a adăugat Emma.

Analiza a primit susţinere din partea unor personalităţi precum fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, laureatul premiului nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, dar şi a economistului-şef al Băncii Angliei, informează Digi24.