ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei români au trecut printr-un adevărat calvar la o fermă de fructe din Andalucia, unde au fost ţinuţi sclavi.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Păcăliţi că vor munci la o fermă pe un salariu de 700 de euro pe lună, plus masă și cazare asigurate, oamenii au fost sechestraţi imediat cum au ajuns, li s-au reţinut actele, au fost torturaţi şi înfometaţi. Printre ei se afla și un băiat cu handicap pe care familia îl folosea drept servitor în casă, potrivit evz.ro.

Cei trei erau ţinuţi într-un grajd pentru animale la o fermă din Olivares, Sevilla, de membrii unei organizaţii mafiote. Condițiile descrise de poliția spaniolă, într-un comunicat de presă, sunt parcă desprinse din filmele de groază. Muncitorii erau puşi să doarmă pe jos, în frig și întuneric, într-o încăpere fără geamuri. Erau bătuţi cu bâta şi cu săbiile şi primeau de mâncare doar o dată pe zi şi atunci numai pâine uscată și apă. Când nu aveau de muncă, erau obligați să fure portocale de pe la alte ferme, fructe pe care "stăpânii" le vindeau pentru a face rost de bani.

Potrivit poliţiei spaniole, doi dintre români au reușit să fugă de Crăciun, când exploatatorii s-au îmbătat și nu au mai fost la fel de vigilenți.