ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de manifestări dedicate Zilei Armatei României sunt organizate în marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare, iar în București, militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage sâmbătă cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — b-dul Regina Elisabeta — b-dul Eroilor Sanitari — str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — șoseaua Cotroceni — b-dul Iuliu Maniu — b-dul Vasile Milea — b-dul Timișoara și tot sâmbătă, la Carei, în fața Ansamblului Monumental "Glorie Ostașului Român", va avea loc ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori, informează Agerpres.

Livrare gratuita in 24 de ore!

În cadrul unei expoziții statice, vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului.

La Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbătă, la Monumentul Ostașului Român.

Ziua Armatei României este sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie.