ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă continuă campania publică de susţinere a orei de religie în şcoli. După ce personalităţi precum Vlad Miriţă, Liana Stanciu, Anca Sigartău sau Daniel Buzdugan s-au implicat pentru susţinerea religiei în şcoală, acum a venit rândul actorilor Dorel Vişan şi Manuela Hărăbor să facă acelaşi lucru.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"Primii dascăli au fost preoţi, prima şcoală românească  a fost într-o biserică, primele manuale au fost cărţi bisericeşti.  Acum învăţământul dă afară religia. Copilul îşi dă mama afară. Ora de religie ar trebui să se numească ora de iubire, Hristos este iubire" a spus Manuela Hărăbor.

"Ora de religie este formarea rădăcinilor copilului în iubire", a spus şi Dorel Vişan.

Academicianul Sabina Ispas e o altă personalitate care susţine importanţa cunoştinţelor teologice pentru înţelegerea culturii româneşti şi universale.

"Cultura în sine nu va putea fi pătrunsă în semnificaţiile care au generat-o decât dacă am aceste noţiuni", a spus academicianul Sabina Ispas.

http://youtu.be/arD62c7v_FI