ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării Naţionale şi-a făcut cunoscută intenţia de cumpăra 3.000 de veste antiglonţ de nivel III-IV şi a 3.000 de căşti din Kevlar, se arată într-un anunţ postat pe portalul de achiziţii publice, SEAP.

Conform MApN, motivele sunt generate de "degradarea accelerată a mediului de securitate de la Marea Neagră".

Motivele pentru care autoritatea contractantă a decis accelerarea aplicării procedurii de atribuire organizată prin licitaţie restrânsă, pentru achiziţionarea produselor menţionate mai sus sunt următoarele: 1.Necesitatea înzestrării urgente a trupelor din subordinea Statului Major al Forţelor Terestre cu echipamente de protecţie balistică, având în vedere situaţia politico – militară şi posibilitatea apariţiei unor evenimente imprevizibile la adresa securităţii naţionale, în contextul degradării accelerate a mediului de securitate la Marea Neagră; 2.Caracterul de extremă urgenţă al achiziţiei, determinat de posibilitatea apariţiei unor evenimente imprevizibile externe, date fiind şi perioadele de aplicare a unei proceduri de licitaţie restrânsă, în condiţiile efectuării plăţii din fondurile suplimentare care vor fi alocate în anul 2014, dupa rectificarea bugetară.", afirmă MApN.

Totul trebuie livrat în maximum 3 luni.
Mai mult, pe lângă această licitaţie, pe portalul achiziţiilor publice se remarcă o creştere a licitaţiilor sau a cererilor de ofertă pentru lucrări de reparații a navelor militare, avioanelor, elicopterelor, echipamentelor de comunicații și achiziții de piese pentru diverse vehicule ale MApN, informează resboiu.ro.

Documentul in format PDF: mapn cumpara casti si veste antiglont