ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în 2015 realizat de National Geographic, specialiștii publicației recomandă ca destinaţie turistică Maramureșul, denumit ”neînfricata lume veche” . Dar și  ”o lume a lemnului”.

P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Cunoscuta revistă de călătorii insistă asupra faptului că viaţa în Maramureş continuă să fie trăită în funcţie de anotimpuri, vreme şi tradiţii. În istoricul ţinut al Maramureşului continuă să fie practicate tradiţii milenare, uitate de mult timp în Europa, conform travel.nationalgeographic.com.

Bisericile de lemn din Maramureş, înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, care se desprind din picturile ce decorează pereţii de lemn ai acestor lăcaşuri de cult.

Printre principalele atracţii ale Maramureşului despre care vorbește National Geographic Travel se află şi Cimitirul Vesel din Săpânţa, faimos în lume pentru crucile viu colorate pe care sunt scrise epitafuri insolite.

Turiştilor care vizitează această regiune le este recomandat să îşi petreacă o noapte în satul maramureşean Breb, unde pot să admire „cea mai frumoasă imagine a Căii Lactee” din viaţa lor.

De asemenea, în revistă mai sunt prezentate locuri de cazare, restaurante, lucruri de cumpărat şi cărţi de citit în prealabil.