ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele compozitor Eugen Doga îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 77 aniversare, acasă, în Republica Moldova. Maestrul, care de mai mulţi ani este stabilit în capitala Rusiei, a revenit în ţară pentru a-şi împlini un vis, acela de a deschide un salon muzical la Chişinău.

Maestrul Eugen Doga a compus muzică pentru 200 de filme, printre care "Nunta la palat", "Singur în faţa dragostei" sau "Lăutarii". Remarcabilul vals din filmul "Dulcea şi tandra mea fiară" a devenit legendar.

Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în raionul Râbniţa. A studiat la Chişinău, iar cariera de muzician şi-a început-o ca violoncelist în Orchestra Comitetului de Stat. A devenit mai apoi profesor la Şcoala de Muzică Ştefan Neaga din Chişinău. Eugen Doga deţine ordinele "Republica Moldova" şi "Steaua României". Maestrul este membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, din anul 1992.

"Dulcea şi tandra mea fiară" - "MY SWEET and TENDER BEAST"

[video width="420" height="315" ]http://www.youtube.com/watch?v=cBe8IlTHp9A[/video]