ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pregătesc măsuri fără precedent la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, acolo unde la începutul lunii o tânără a născut un bebeluş mort.

Ministerul Sănătăţii propune schimbarea managementului şi trecerea spitalului în subordinea celui de Obstetrică şi Ginecologie din oraş. Ancheta în cazul bebeluşului mort va fi gata săptămâna viitoare. Atunci se va stabili dacă gravida a fost sau nu supravegheată înainte de naştere, potrivit tvr.ro.

După ce a stat de vorbă cu medicii şi a verificat documentele din spital, ministrul Sănătăţii pare să le dea dreptate părinţilor.


Şi raportul legiştilor susţine varianta părinţilor: fătul era mort cu 24 de ore înainte de naştere, dar nimeni, în spital, nu a constatat acest lucru. Chiar dacă ancheta nu e finalizată, ministrul Sănătăţii consideră că trebuie luate măsuri dure.


Deocamdată, autorităţile au hotărât ca naşterile dificile să nu mai fie trimise la maternitate, ci la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi. Pe viitor, de aici s-ar putea coordona întreaga activitate a Maternităţii Elena Doamna.