ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câinele-erou al Armatei Române, Max, fost "casat" şi trimis să moară într-un adăpost după ce a fost depistat cu o boală gravă.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Patrupedul care a salvat o mulţime de vieţi în timpul misiunilor din Afghanistan, fiind antrenat special pentru descoperirea minelor şi dispozitivelor explozibile artizanale a fost depistat in primavara acestui an ca fiind infestat cu cu dirofilarii (viermi la inima).

"Pentru ca nu mai este un caine sanatos, a fost "casat", Armata urmand sa-l predea la hingheri, serviciilor de specialitate ASPA, pentru a fi eutanasiat, fiindca nu mai era apt pentru serviciu si nici valorificabil", susţin cei de la Asociaţia Cuţu-Cuţu.

A fost salvat de la o moarte sigură de o doamnă cu suflet mare, Sorina Hanea, care a investit peste 2.500 de lei în tratament în încercarea de a-l salva.

"Tratamentul cu sanse de vindecare de dirofilarioza este de lunga durata, cel putin trei ani, iar cel de sustinere cardiaca zilnica costa foarte mult, aprox. 600 lei pe luna, dar cu toate acestea doamna Hanea a achitat in mare parte cheltuielile medicale preliminarii stabilirii actualului tratament, 2500 lei, dar tot au mai ramas de plata inca 800 de lei la clinica, nemai punand la socoteala costul medicamentelor zilnice, hrana de buna calitate, precum si vizitele periodice la medic pentru control si pentru drenaj", mai scriu cei de la Asociaţie.

Pentru că tratamentul este foarte scump, cea care l-a salvat pe Max are nevoie de ajutor.

O puteţi ajuta folosind următoarele date de contact:

Sorina Hanea- tel: 0722 510 906; e-mail: numaiestisingur@gmail.com
Cont bancat in lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agentia Beller

Foto: catalinfudulu.blogspot.com