ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


McDonald's dă jos managerii pe capete: directorul general îşi dă demisia, iar misiunea înlocuitorului său este să facă restaurantul din nou relevant pentru clienţi.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Dar înlocuitorul este crescut în aceeaşi cultură corporatistă rigidă şi este incapabil să facă schimbările necesare pentru ca McDonald's să reuşească să recupereze terenul pierdut.

Consumatorii şi-au cam pierdut apetitul pentru burgeri de serie mare şi cartofi prăjiţi făcuţi din cartofi perfecţi, fără nici un defect, un gândac de Colorado, acolo, tăiaţi felii şi congelaţi perfect.

O schimbare a companiei ar putea să fie o misiune imposibilă. McDonald's e sabotat de el însuşi, ca structură de tip corporatist incapabilă să se adapteze la vremuri.

McDonald's e o minune industrială, notează Stelian Muscalu de la Digi24. În zecile de mii de restaurante din toată lumea, se servesc cartofi de aceeași dimensiune, la fel de sărați, prăjiți același număr de minute, burgeri cu aceeași grosime, chifle coapte după o rețetă exactă.

Sistemul acesta de maximă eficiență devine o problemă în sine. McDonald's nu funcționează pe instinct antreprenorial și nu joacă la risc. E prea conservator și îi lipsește inovația, într-o lume în care regula a devenit noul și dezvoltarea de nișă.

Taco Bell, la nivel global, i-a luat faţa. La nivel local, în Bucureşti, pe strada X, aici e McDonald's, peste drum un restaurant anonim gen "plimbă tava", unde-ţi poţi personaliza meniul, iar lumea se duce aici, nu la burgerii de serie mare.