ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medic arădean ORL-ist să fii, obiecte din nas, urechi şi ochi să tot scoţi, colecţie de lucruri stranii să-ţi faci!

Este incredibil ce fel de obiecte ajung în gâturile, urechile sau nasurile oamenilor, explică acest medic ORL-ist. Monede, oase, ace, cuie şi chiar lipitori! Sunt doar câteva dintre piesele adunate de el.

Cei mai mulţi pacienţi ai clinicilor ORL sunt copii, care înghit, mai mult sau mai puţin accidental, tot felul de obiecte, de la jucării, la monede şi chiar baterii!
“Sunt boabe de fasole, seminţe de floarea-soarelui, porumb, apoi urmează mărgele, şuruburi, rotiţe şi fragmente din plastic din jucării”

, spune Korodi Petru, medic primar ORL la o clinică din Arad.

La adulţi, cele mai întâlnite sunt oasele de peşte sau cele subţiri, de pui, ce rămân blocate în cavitatea bucală, care pot produce complicaţii foarte grave.

Mulţi bătrâni îşi înghit protezele. Sunt cazuri în care oamenii îngurgitează ace de pescuit, cuie pe care le ţin în gură înainte să le bată, piercinguri şi chiar... vietăţi!