ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul austriac Andreas Maislinger vrea ca fosta casă a lui Adolf Hitler, din vestul Austriei, să fie transformată în casă memorială pentru pace, pentru a reaminti de ororile celui de-Al Doilea Război Mondial. Propunerea sa a fost înaintată autorităților austriece, informează site-ul 20minutes.ch.

Autorităţile austriece nu au reuşit încă să găsească o întrebuinţare pentru casa lui Hitler, din Brannau pe Inn în vestul Austriei, şi în plus trebuie să plătească 4.700 de euro pe lună pentru chiria unui spaţiu gol, transmite Agerpres.

Soluţia pare să fi venit de la acest istoric austriac, care a propus ca stabilimentul să fie transformat în casă memorială pentru pace, pentru a reaminti ororile săvârşite în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

Organizator al seriei de conferinţe de la Brannau pe teme de istorie contemporană şi fondator al ”Austrian Holocaust Memorial Service”, Andreas Maislinger,a explicat că o astfel de iniţiativă va alunga extremiştii, care se adună anual la această adresă în preajma datei în care s-a născut Adolf Hitler.

Iniţiativa istoricului a fost lansată, de câteva luni, pe reţelele de socializare, şi a câştigat numeroşi adepţi, bucurându-se de popularitate printre internauţii din regiunea Brannau am Inn, din Austria Superioară.