ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o zi de la executarea jurnalistului american James Foley de către unul din membrii grupării Statul Islamic din Irak, mesajul postat pe Twitter de o britanică, de asemenea, membră a SIIL, șochează la fel de mult. Tânăra în vârstă de 22 de ani spune că îşi doreşte să devină prima femeie călău care va executa un prizonier britanic sau american.

Khadijah Dare, care a locuit în Lewisham, sud-estul Londrei, până în 2012, când s-a alăturat insurgenţilor din Siria, a postat următorul mesaj pe o reţea de socializare, la o zi de la publicarea înregistrării în care jurnalistul american James Foley este decapitat.

"Un link de la execuţia jurnalistului, va rog. Allahu Akbar. Marea Britanie tremură de frică, ha-ha. Vreau sa fiu prima britanică ce execută un terorist britanic sau american", scrie tabloidul  The Mirror.

Activă pe Twitter, unde posteză sub pseudonimul Muhajirah fi Sham, care s-ar traduce "imigrant în Siria", britanica a postat recent o fotografie cu fiul său minor, ţinând în braţe un AK47.

În fotografia articolului, Khadijah Dare apare alături de soţul său, un cetăţean suedez care îşi spune Abu Bakr şi care s-a alăturat şi el jihadiştilor.