ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de muzică sacră, cunoscut în Franța, a intrat în conflict cu Regia de Transport a Parisului,(RATP), după ce aceasta a refuzat să amplaseze afișe care anunțau un concert de binefacere în sprijinul creștinilor din Orientul Mijlociu.

[P]  Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Grupul de cântăreți de muzică religioasă denumit„Preoții” urmează să suțină pe 14 și 16 iunie un concert la Olympia, în sprijinul creștinilor din Orient. Iar afișele promoționale din interiorul metroului parizian trebuiau să menționeze acest scop caritabil. Regia de Transport a spus NU pe motiv de ”laicitate”.

Les Prêtres, un grup de succes format din trei interpreți de muzică religioasă vrea să susțină în celebra sală Olympia, un concert prin care să fie strânse fonduri pentru ajutorarea creștinilor din Orient, victime ale expansiunii ISIS, potrivit site-ului francez 20minutes.fr.

Regia Autonomă de Transport a Parisului (RATP) a pavoazat metrourile cu afișele concertului, numai după ce a scos din ele mențiunea despre scopul caritabil.

Cuvintele „În sprijinul creștinilor din Orient”, susține conducerea regiei, ar contraveni Legii franceze a Laicității.

Într-un comunicat, conducerea RATP a justificat că este vorba de „un conflict din străinătate” și a invocat necesitatea „neutralității”.