ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al URRS, Mihail Gorbaciov, consideră că asasinarea liderului opoziției liberale ruse, Boris Nemțov, reprezintă o tentativă de destabilizare a Rusiei, consemnează agenția EFE.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Gorbaciov a făcut apel să nu se tragă concluzii premature asupra posibililor autori ai crimei sau asupra motivației acestora. ”Crima ne afectează pe toți. Sigur că Boris avea trăsăturile sale particulare, dar era un om adevărului. Și sunt foarte afectat”, a mai spus ultimul lider al Uniunii Sovietice.

'Este o încercare de a complica situația, probabil chiar de a destabiliza țara, de a alimenta confruntarea', afirmă  Gorbaciov într-o declarație acordată agenției Interfax, citată de Agerpres.

Boris Nemțov a fost împușcat mortal vineri noaptea pe podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră), în imediata apropiere a Kremlinului, de un individ necunoscut ce a deschis focul asupra lui dintr-o mașină. El convocase pentru duminică un marș de amploare la Moscova pentru a protesta față de politica președintelui Vladimir Putin și față de implicarea Rusiei în conflictul armat din Ucraina, unde Kremlinul sprijină politic și militar insurgența separatiștilor proruși.