ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Insurgenții proruşi din estul Ucrainei, care ocupă clădiri guvernamentale în mai mult de 10 de orașe, au declarat vineri că le vor elibera numai dacă guvernul interimar de la Kiev demisionează, informează Associated Press.

Joi, Ucraina și Rusia au fost de acord să ia măsuri provizorii pentru calmarea tensiunilor de-a lungul frontierei comune, după mai mult de o lună de conflicte.

Dar un lider rusofon din estul Ucrainei, vorbind din clădirea administrației regionale ocupate din Donețk, a declarat că acordul specifică faptul că toate clădirile confiscate ilegal ar trebui să fie eliberate și în opinia sa guvernul de la Kiev de asemenea ocupă clădiri publice ilegal.

"Acesta este un acord rezonabil, dar toată lumea ar trebui să elibereze clădirile, inclusiv Iaţeniuk și Turcinov", a spus acesta, referindu-se la prim-ministrul și președintele interimar ucrainean.

Acordul prevede dezarmarea tuturor grupurilor paramilitare și revenirea imediată a tuturor clădirilor guvernamentale confiscate de insurgenții proruşi din estul Ucrainei, precum și cele ocupate de protestatarii pro-Vest de la Kiev.

Dar nici una dintre clădirile guvernamentale confiscate în estul Ucrainei nu a fost încă eliberată, potrivit presei locale.