ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


OTP Bank România, membră a grupului maghiar OTP, a semnat miercuri un contract pentru achiziţia subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium bcp.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 39 milioane de euro, care include cumpărarea acţiunilor şi costurile de integrare, notează Mediafax.

Contractul prevede achiziţia a 100% din acţiunile Millennium Bank România, banca urmând să fie integrată în structura OTP Bank România, după finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea aprobărilor necesare, au anunţat reprezentanţii celor două instituţii de credit într-o conferinţă de presă.

Discuţiile dintre OTP şi Millenium au început în luna octombrie a anului trecut, iar pentru a fi încheiată cu succes operaţiunea sunt necesare aprobări din partea Băncii Naţionale a României, Băncii Naţionale a Portugaliei, Comisiei Europene şi Consiliului Concurenţei, potrivit lui Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank România.