ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!






Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat după ce un politician italian s-a lăudat că a bătut un cetăţean român care i-a lovit maşina.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii



Iată comunicatul MAE:

"Considerăm inadmisibilă atitudinea exprimată de un politician, reprezentant al administrației locale din Italia, ale cărui afirmații injurioase la adresa unui presupus român denotă o evidenta atitudine xenofobă si prejudecăți grave la adresa cetățenilor românilor în ansamblu, fiind in același timp un îndemn direct la violență.

Este inacceptabil ca un oficial al administrației local a unui stat membru UE, prieten și partener, să se exprime, chiar și pe o rețea de socializare, în acest mod denigrator față de alți cetățeni europeni, față de români. O astfel de atitudine este cu atât mai de neînțeles cu cât se manifestă, chiar dacă singular, în Italia, unde comunitatea românească, într-o proporție absolut covârșitoare, a dovedit ca se poate integra si aduce un aport incontestabil și recunoscut ca atare în nenumărate rânduri de autoritățile italiene la dinamica pozitivă a societatii și economiei acestei țări. Mai mult decât atât, asemenea afirmații, cu evidentă conotație xenofobă, afectează și decredibilizează rolul de model și de reper moral pentru comunitate pe care orice ales local într-o administrație europeană ar trebui să și-l asume.

România respinge orice manifestare prin care cetățenii săi sunt discriminati, etichetați jignitor și denigrați în societățile europene în care au ales să trăiască, exercitandu-și drepturile egale cu toți ceilalți cetățeni europeni. Din această perspectivă, România nu va ezita să se disocieze și să condamne public atitudini de tipul celei menționate care promovează xenofobia însoțită de violență si care, in mod deliberat, stimuleaza manifestari și poziții politice extremiste, în contrast total cu valorile europene.

România își exprimă convingerea că societatea italiană, unde valorile europene sunt adânc înrădăcinate, respinge și izolează astfel de poziții nelăsându-se sub nici o formă contaminată."