ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul Legii vaccinării la care lucrează în prezent Ministerul Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice.

NU%20hrani cancerul! alimentatia este aliatul tau - AGERPRES, precizarea Ministerului Sănătății vine în contextul unor informații difuzate privind proiectul Legii vaccinării.

Sursa citată menționează că proiectul de act normativ aflat în lucru va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării.

În elaborarea proiectului, MS va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

"Ministerul Sănătății precizează încă o dată că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării", subliniază sursa citată, precizând că "în proiectul MS nu se vor impune sancțiuni cu închisoarea pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor".

MS atenționează asupra riscului reapariției unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat și Organizația Mondială a Sănătății. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, care reapare prin refuzul vaccinării.