ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Ministerului Economiei, în şedinţa de marţi a Consiliului de Administraţie al S.C. Băiţa S.A., directorul general al societăţii, Maria Trip, şi-a dat demisia din funcţie, invocând motive personale, fapt comunicat angajaţilor companiei în prezenţa membrilor CA, la ședință participând şi secretarul de stat din Ministerul Economiei, Maricel Popa, care a luat act de situaţia financiară gravă a societăţii şi a cerut membrilor CA şi conducerii executive a societăţii adoptarea şi implementarea măsurilor necesare în vederea remedierii urgente a acestei situaţii, informează mediafax.ro.

"În urma discuţiilor avute în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie şi în absenţa unor soluţii viabile din partea conducerii executive a societăţii, doamna director general şi-a prezentat demisia din funcţie, precizând în faţa angajaţilor companiei că decizia sa este ireversibilă din motive personale", se arată în comunicatul citat.

Corpul de control al Ministrului Economiei a constatat deficienţe grave în gestionarea activităţii S.C. Băiţa S.A., fiind sezizate organele judiciare competente.

"În acest sens a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie privind asocierea dintre S.C. Băiţa S.A., societate publică aflată în portofoliul Ministerului Economiei, şi societatea privată Băiţa Bihor S.A., având în vedere existenţa unor indicii de săvârşire a unor fapte de natură penală", se precizează în comunicat, arătându-se că a fost sesizată și Agenţia Naţională de Integritate cu privire la un posibil conflict de interese în care s-a aflat conducerea S.C. Băiţa S.A., dar şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală referitor la modul de încasare /plată a unei de 5.111.000 lei, aferentă unui contract de cesiune de acţiuni între S.C. Băiţa S.A. şi o societate parteneră, și că "alături de situaţiile sesizate organelor competente judiciare, mai există şi alte deficienţe în gestionarea patrimoniului societăţii, aflate în curs de cercetare".

"Situaţia economică şi financiară a societăţii S.C. Băiţa S.A. a continuat să se agraveze sub mandatul conducerii executive asigurate de Maria Trip, din 1999 până în prezent. Astfel, pierderile financiare ale societăţii, la sfârşitul anului 2013, au depăşit suma de 17 milioane de lei, iar pentru anul 2014 pierderile sunt estimate la 5,4 milioane lei. În aceste condiţii, în absenţa unor soluţii viabile din partea conducerii executive pentru redresarea situaţiei economice şi financiare a societăţii S.C. Băiţa S.A., ministrul Economiei, Constantin Niţă, a mandatat membrii Consiliului de Administraţie să adopte şi să implementeze măsurile care să ducă la redresarea acestei situaţii, în vederea păstrării locurilor de muncă şi dezvoltarea activitţăii de exploatare a resurselor minerale aflate în perimetrul minier Băiţa", mai precizează reprezentanţii Ministerului Economiei.